Grecia Episodul 3

Despre  GRECIA  – Episodul 3

 

    Vechiul Turn Bizantin Ouranoupoli cunoscut inca din 1344. Se spune ca, chiar inainte de aceasta data, cam prin anul 1379 regele Salonicului Ioannis Palaeologos ar fi fost gazduit in acest turn. De-a lungul timpului turnul a suferit unele consolidari, reconditionari, astfel ca in prezent, etapele cunoscute urmare acestor interventii ar fi :

 

  • partea inferioara a structurii din piatra apartine constructiei originale,
  • etajele superioare dateaza din perioada otomana.
  • structura de lemn din interior dateaza din sec. al XIX-lea

   Dincolo de isoria ori legenda unui loc, important este ca noi san e dorim a fi in acel dorind al vizita deoarece, acel loc,  venind din negura timpurilor, doar prin ochiul si sufletul prezentului nostru el poate dainui pe mai departe.

   A nu se ignora si satul aflat la  ,,poalele’’ sale, caci, merita vazut : mic si pitoresc, primitor si extrem de ospitalier. Imaginile vorbesc de la sine ….

grecia1

Turnul Bizantin Ouranoupoli

respectiv,

grecia 2

Straduta in Ouranoupoli

grecia3

Terasa pe malul marii

grecia4

Micutul port

 

Se spune ca, micutul sat Ouranoupoli este considerat a fi o poarta spre si dinspre Muntele Athos. Legenda sau nu, merita sa-i pasiti pe stradute, cunoscandu-i misterele si ospitalitatea locuitorilor.

 

   Trecem acum spre o alta destinatie ce merita a fi cunoscuta asadar, vorbim despre …

 

 

   LITOCHORO ~ oras situat la poalele Muntelui Olimp, la aproximativ 90 km de Salonic si pe tarmul de vest al golfului Thermaic.

 

   Orasul are ca vecini la nord est se gaseste statiunea Gritsa, iar la est de oras statiunea Plaka.

   Dar sa lasam imaginile a va invita spre ai calca ,,pragul’’ frumosului orasel de la poalele Muntelui de legenda.

Biserica Sf. Stefan

 

Terasa                                                                  Straduta 

 

 

Prezentarea imagistica cat si cuvantul, prezentei, reprezinta experienta unui calator ce a vrut si va dorii in continuare sa va impartaseasca din micile lui ganduri astfel incat si dumeavoastra sa va doriti a pasii in tara lumii nepamantene, dorind ai descoperii si mai mult minunatiile an de an, caci, Grecia merita eterna revenire.

   Exista un inceput pentru fiecare turist, aveti curajul sa-i  faceti primul spre Grecia.

   Exista o perseverenta a fiecarui turist, nu o ignorati, ci, reveniti in tara de vis, caci, deosebite ii sunt comorile. Nu-i cautati Greciei doar plaja, soarele si all inclusive, ci adevarul fiecarui pas prin istoria si natura sa fermecatoare.

   Mergeti spre a vedea, mergeti spre a cunoaste, mergeti spre a simtii, mergeti spre a spune si altora, mergeti spre a revenii cat mai multi, mergeti spre a va reintoarce mereu, mergeti spre ati avea un concediu minunat intr-o tara minunata, mergeti caci reusita unor amintiri de neuitat va fi asigurata, mergeti spre a va spune ,, Mi-a placut, a meritat, m-ai vreau’’…

   Mergeti macar a incerca …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *